> Turism

Turism
Bucharest Comfort Suites

Descopera Bucuresti, descopera Romania.

Bucuresti

Obiective turistice

CASA POPORULUI
A fost construita dupa anii 1980, are o inaltime de 84 m, cuprinde 12 etaje si are o suprafata de 330.000 de mp. Cartea Recordurilor Guiness inscrie constructia pe locul 2 in lume dupa Pentagon - cu o suprafata desfasurata de 330.000 mp si pe locul 3 ca volum, cu 2.550.000 m3.
Casa Poporului cuprinde vaste holuri, coridoare lungi, nenumarate sali imense, iar cea mai mare se numeste Sala Unirii, cu o inaltime de 16 m si o suprafata de 2200 mp, aici aflandu-se cel mai mare candelabru din palat, cu o greutate de 3 tone si 7000 de becuri.
Dupa anul 1997, Casa Poporului devine Palatul Parlamentului. Palatul Parlamentului poate fi vizitat in fiecare zi in grupuri organizate. Adresa: Str. Izvor nr.2-4, sectorul 5, Bucuresti.

PALATUL COTROCENI
Palatul Cotroceni a fost destinat sa reprezinte resedinta principilor mostenitori ai Regatului Romaniei, Ferdinand si Maria. Aici s-au desfasurat evenimente politice decisive pentru soarta Romaniei. Palatul Cotroceni a fost construit intre 1893 - 1895 de arhitectul francez Paul Gottreau, dupa care a fost extins si restaurat de mai multe ori de-a lungul anilor.
Palatul isi dezvaluie somptuozitatea inca de la intrare. Scara monumentala, inconjurata de galerii largi in stil neo-baroc francez, aminteste de Opera Mare din Paris. Cele mai reprezentative spatii astfel configurate sunt: Holul de Onoare, Marele Salon de Receptie, apartamentul in stil Neorenastere germana.
Din 1991, constructia a devenit resedinta oficiala a Presedintelui Romaniei. Cu anumite ocazii, "zile ale portilor deschise", palatul poate fi vizitat de catre public. Adresa: B-dul. Geniului, nr. 1, sector 6, Bucuresti.

ARCUL DE TRIUMF
Este un monument dedicat unificarii tuturor teritoriilor romanesti. Arcul de Triumf este construit in stil clasic, dupa modelul marelui Arc de Triumf de la Paris.
Monumentul are o inaltime de 11m si o latime de 9,5m . stalpii, pe care se sprijina monumentul au scari interioare, care duc spre terasa acestuia. Fatadele sunt decorate cu sculpturi in piatra, reliefuri, medalioane, coroane regale si chipurile Reginei Maria si a regelui Ferdinand, care a contribuit la unirea principatelor romane din anul 1918. Renumiti sculptori romani si straini au contribuit la decorarea monumentului.
Adresa: Arcul de Triumf este situat la intersectia B-dului Kiseleff cu B-durile Maresal Prezan si Maresal Averescu, in apropiere de una dintre intrarile sudice ale Parcului Herastrau.

ATENEUL ROMAN
Este una dintre cladirile reprezentative ale capitalei si una dintre cele mai importante este sala de concerte din Bucuresti. Sub indemnul, devenit ulterior celebru ''dati un leu pentru Ateneu'' au fost adunate prin subscriptie publica, fondurile necesare constructiei.
Cladirea a fost ridicata intre anii 1886-1888, iar arhitectura exterioara este o imbinare de stiluri: neoclasic, baroc, ionic. Atheneul Roman este situat pe Calea Victoriei in Piata George Enescu. Tot aici se afla sediul Filarmonicii "George Enescu". Adresa: Strada Franklin nr. 3, sector 1, Bucuresti.

OPERA NATIONALA
In Romania manifestari ale genului liric dateaza inca din secolul al XIX-lea, dar cu toate acestea Opera Romana este o constructie relativ noua (1953). Cladirea, cu o arhitectura deosebita are o capacitate de 2200 locuri iar la ultimul etaj se gaseste Muzeul Operei in care sunt expuse documente, fotografii, costume.
In fata cladirii se afla statuia marelui muzician George Enescu - sculptata in bronz. Adresa: Bd. Mihail Kogalniceanu 70-72, sect. 5, Bucuresti.

TEATRUL NATIONAL "I.L. CARAGIALE"
Impunatoarea cladire a Teatrului National a fost realizata intre anii 1967-1970, dupa proiectul unui colectiv de arhitecti. De la inceputurile sale, Teatrul National a fost un mediu cultural unde s-a putut crea o dramaturgie nationala, unde publicul a fost familiarizat cu cele mai noi si mai interesante scrieri dramatice universale, unde s-a afirmat intaia scoala de regie romaneasca si unde s-au format generatii de mari actori, de drama si de comedie.
Adresa: Blvd Nicolae Balcescu Nr.2, cod postal 010051, sector 1, Bucuresti.

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA "GRIGORE ANTIPA"
O vizita la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" inseamna o fascinanta calatorie prin timp, de la nasterea Universului si pana astazi, pentru a sti cum s-a format planeta pe care traim, cum au aparut si au evoluat vietuitoarele, cum s-a ajuns la diversitatea formelor de viata pe care le intalnim astazi la tot pasul. Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleonotologice, de minerale si roci si etnografice.
Adresa: Soseaua Kiseleff nr. 1, sector 1, Bucuresti.

MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI
Este cel mai important muzeu de arta din tara, fiind infiintat in 1950 in fostul Palat Regal din Capitala. Muzeul National de Arta ofera publicului trei galerii de arta : Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna. Adresa: Calea Victoriei 49-53, Bucuresti.

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE
Este cel mai important muzeu al statului roman. Detine obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana. Muzeul a fost infiintat in anul 1970, cu scopul de a ilustra evolutiile culturale inregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice in spatiul geografic al Romaniei.
Aici au fost aduse tezaure faimoase, obiecte vechi din metale pretiose,. o multime de alte piese de mare valoare arheologica si istorica Adresa: Calea Victoriei, nr.12, sector 3, Bucuresti.

MUZEUL NATIONAL AL SATULUI
Inaugurat in 1936, Muzeul Satului este una dintre cele mai mari atractii turistice ale Bucurestiului. Este un muzeu in aer liber inconjurat de verdeata si lacuri ce se intinde pe o suprafata de 30 de hectare. Muzeul ofera publicului posibilitatea de a cunoaste viata, obiceiurile si traditiile din mediul rural amenajand peste 70 de gospodarii, cu ustensilele traditionale, o moara de apa, una de vant, o presa de ulei, adunate din toate provinciile tarii. Adresa: Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector , Bucuresti.

MUZEUL TARANULUI ROMAN
Muzeul functioneaza intr-o cladire in stil neoromanesc, inspirata din traditia brancoveneasca , finalizata in anul 1941. Acesta este unul dintre cele mai diversificate muzee de gen din Europa , fiind cunoscut pentru multitudinea colectiilor sale. Adresa : Soseaua Kiseleff , Nr. 3, Bucuresti.

GRADINA BOTANICA
Aceasta gradina , important centru de cercetare stiinstifica , conserva o mare diversitate de plante. Muzeul gradinii botanice se afla in apropierea intrarii intr-o frumoasa cladire in stil brancovenesc. Gradina Botanica se intinde pe 17 ha, primele sere datand din 1891.
Ĭn cadrul ei se pot vizita sectoarele: plante ornamentale ( plante indigene , magnolii, ciresi japonezi), plante rare din flora Romaniei si mediteraneeana, precum si din gradina italiana( cu un bazin central de nuferi), serele, lantul carpatic miniaturizat, Rosarium ( cu peste 200 de soiuri de trandafiri).
Adresa: Soseaua Cotroceni , Nr. 32, Bucuresti.

PARCUL HERASTRAU
Acesta este cel mai mare parc al Bucurestiului , construit in 1936 pe malurile Lacului Herastrau. In prezent, Parcul Herastrau are o suprafata de cca. 110 ha si gazduieste in incinta sa atat locuri de distractie cat si obiective culturale precum Palatul Elisabeta sau Muzeul Satului. Adresa : Bd. Aviatorilor, Bucuresti

PARCUL CISMIGIU
Acesta este cea mai veche gradina publica din Bucuresti , amenajata in stilul parcurilor engleze.
Elementele de atractie deosebita le constituie: gradina de trandafiri, rondul roman, restaurantul de pe insula, izvorul lui Mihai Eminescu.
In timpul verii, pe lac se pot face plimbari cu barca, iar iarna se transforma in patinoar. Adresa : Bd. Mihail Kogalniceanu, Str. Stirbei Voda, Bucuresti.

Rumânia

Vacante in stil mediteranean pe plaje superbe

Vremea minunata din primavara pana in toamna si intinderile imense de nisip auriu fac din statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre o destinatie ideala pentru petrecerea vacantelor la mare. Puteti gasi aici tot ceea ce va doriti: hoteluri dotate cu toate facilitatile moderne, o viata de noapte activa, o mare varietate de terenuri si sali de sport si numeroase obiective de interes turistic pe coasta, de la castele la podgorii.

De la fauna si flora la sporturile nautice In totalitatea lui, litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o distanta de 245 km (153 de mile), de la fascinantele rezervatii naturale intacte ale Deltei Dunarii la numeroasele centre moderne de vacanta. In timp ce suprafata Deltei este strict protejata, zona sudica, cu o lungime de 72 km (45 de mile) a fost transformata intr-un lant de statiuni de litoral si balneoclimaterice care sa satisfaca cele mai exigente gusturi, de la cele ale copiilor la cele ale bunicilor. Toate aceste statiuni sunt deservite de personalul angajat in serviciile locale de turism si transport din orasul Constanta. In plus, practic nu exista maree la Marea Neagra, asa ca inotul poate fi practicat in conditii de siguranta mult mai bune decat in alte parti ale lumii.

Delta Dunarii – rezervatie naturala
Un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2860 km (1788 de mile) de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania. Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de paduri tropicale, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5640 km2 (2200 de mile patrate). Acest incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, in timp ce varietatea de 1150 de specii de plante cuprinde de la liane impletite pe trunchiurile copacilor in padurile de stejar pana la nuferi. Nu e deci de mirare ca UNESCO a desemnat Delta Dunarii ca fiind o "Rezervatie a Biosferei. Ca vizitator, puteti explora cu barca acest uimitor refugiu natural de o liniste si un calm depline, aceasta experienta facandu-va sa va imaginati ca ati patruns intr-adevar in paginile unui reportaj din revista National Geographic.

Munti primitori in toate anotimpurile
Distractii alpine in timpul iernii si in timpul verii. Traditiile si legea permit oricui accesul in muntii Romaniei. Puteti deci sa va plimbati si sa faceti escalade oriunde doriti, atat vara cat si iarna. Muntii Carpati constituie un spatiu relaxant unde veti trai experiente de neuitat. Posibilitati avantajoase de practicare a schiului In timpul iernii, atractia majora o constituie schiul. Poiana Brasov este cea mai renumita statiune (exista un grup de statiuni) si este situata la 13 kilometri (8 mile) de orasul Brasov. In Poiana Brasov exista partii de schi bine ingrijite avand lungimi de pana la 4500 de metri. Gradul lor de dificultate variaza de la dificil la usor. Majoritatea monitorilor de schi vorbesc engleza, germana sau franceza. Viata de noapte este intensa, existand numeroase baruri, discoteci, spectacole folclorice si cabarete. In aceeasi zona a Carpatilor sudici se afla Sinaia, statiune montana datand din 1870 si avand partii de schi si o partie de bob, Predeal, care are 15 partii si Busteni unde in timpul verii se practica alpinismul. Exista numeroase statiuni mai mici: Paltinis, langa Sibiu, Secu, Valiug, Trei Ape si Crivaia in Banat in zona Muntilor Semenic, Durau, langa legendarul masiv Ceahlau in Carpatii Orientali si Borsa in Maramures.

Rezervatii naturale si fauna salbatica
Exista numeroase rezervatii naturale care protejeaza o zona de peste 75000 de hectare. Unele dintre ele, ca cea din muntii Retezat, au fost concepute ca parcuri nationale a caror fauna include vulturul plesuv, o specie foarte rara, capra neagra, marmota, mistretul, linxul si ursul.

Statiuni balneare
Baile Herculane: Cea mai veche statiune balneara din Romania si una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestata documentar in anul 153 e.n. Izvoarele cau o temperatura intre 38 şi 53 grade Celsius, si unele intre 46 si 56 grade Celsius. Statiunea este situata in judetul Caras-Severin, pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera care leaga vestul tarii de Bucuresti. Statiunea face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled.
Calimanesti – Caciulata: Este considerata cea mai frumoasa dintre satiunile balneoclimaterice de pe valea Oltului, fiind renumita pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul sau si pentru multitudinea punctelor de interes turistic din zona. Apele minerale de la Calimenesti au fost folosite de insusi imparatul frantei Napoleon III.

Baile
Sovata - Sovata este situata la cca 15 km de Targu Mures si a fost mentionata ca loc de cura inca din 1597. Renumele statiunii se datoreaza lacurilor Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, care au ape clorurate si sodice. In lacul Rosu, care este format pe un masiv de sare, are loc fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu, cel mai mare lac heliotermal, sa varieze intre 10-20°C la suprafata, 30-40°C la adancimea de 1 m si 40-60°C la adancimea de 1, 5 m. Covasna – Statiunea de la Covasna, situata la 31 de km de Sfantu Gheorghe si 60 de km de Brasov, mai e numita si statiunea celor 1000 de izvoare minerale sau statiunea inimii. Baile Govora: Statiunea este situata in nord-estul judetului Valcea si se poate ajunge acolo mergand pe DN67, Ramnicu Valcea-Horezu-Targu Jiu. Numele de Govora se spune ca vine din dialectul traco-dac si inseamna adancitura, vale cu multe izvoare.
Baile Govora reprezinta una dintre cele mai bogate statiuni în ape iodurate si bromurate din Europa, iodul si bromul avand origine organica. Baile Felix – Baile Felix sunt in judetul Bihor, la 9 km de Oradea, iar principalul punct de atractie sunt apele termale care ating temperaturi ridicate, ceea ce permite chiar si efectuarea unor bai in aer liber in timpul iernii.

Muntii Apuseni

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni. Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze. Ghețarul de la Scărișoara, Poarta lui Ionele, Ghețarul Vârtop, Peștera Urșilor, Rosia Montana, Cascada „Vălul Miresei” sau Lacul Tarnița sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă.
Manastirile din Bucovina fac parte din patrimoniul UNESCO, fiind incrise in catalogul „marile monumente ale lumii" din anul 1993. Ele sunt unice in lume prin arhitectura lor ce caracterizeaza epoca de glorie a Moldovei si prin pictura lor exterioara: Arbore, Sucevita, Moldovita, Humor, Voronet, Probota, Patrauti, Catedrala Mitropolitana din Suceava.